О.О.У ,,Блаже Конески’’ 1во место Ракомет женски 8мо одд. Деветтолетка

23 Февруари 2014

Коневци горди на спортскиот успех

И уште еднаш најдобри. Овој пат во ракомет

На 23. 02. 2014 год. Се одиграа Општинските училишните натпревари меѓу женските екипи во ракомет за 8мо одделение деветтолетка. Екипата на О.О.У ,,Блаже Конески’’беше најдобра. Тоа го докажаа преку сите натпревари кои ги добијаа убедливо со ниту едно изгубено полувреме. Атмосверата беше вжештена кога во финале се сретнаа двете најдобри екипи на О.О.У ,,Блаже Конески’’ и О.О.У ,,Кире Гаврилоски - Јане’’. Секако екипата на О.О.У ,,Блаже Конески’’ во состав:Анастасија Насевска, Теодора Дренкова, Теодора Јосифоска, Михаела иломаноска, Сара Јанакиеска, Лора Аризанкоска, Александра Христоска, Михаела Димеска, Стефани Петреска, Магдалена Јовеска, Јана Луческапод менторство на проф. Тони Николоски убедливо го освоија натпреварот , а со тоа и првото место. Натпреварувачките блескаа од радост. Заедно со нивниот наставник Тони Николоски ветија дека догодина ќе го повторат успехот и достијно ќе го представуваат своето училиште низ Општинските, Регионалните и Државните натпревари. Во еден глас изговараат ,,Да ќе бидеме Државни шампиони.

повеќе...