О.О.У „Блаже Конески“ 1во место Атлетика

23 Февруари 2014

Сестрите на врвот на пиедесталот во спортот и во хуманоста

На 23. 02. 2014 год. Во организација на Црвениот крст на Република Македонија и на град Прилеп се одржа натпревар во Атлетика од спортски и хуманитарен натпревар, на спотскиот центар ,,Могила“-Прилеп. Учество зедоја и ученици од нашето училиште Ема и нејзината помала сестра Мелани Бошеска со нивниот ментор наставник Тони Николоски. Покажуваќи го нивниот спортски дух но пред се нивната хуманост со нивната партиципација во Црвениот крст тие се искачија на пиедесталот со што Ема Бошеска го освои 1вото место а Мелани 3тото. И двете се Репрезентативки и гордо ја претставуваат нашата држава и соето училиште О.О.У ,,Блаже Конески’’-Прилеп.

повеќе...