Известувања - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Известувања

ИЗВЕШТАЈ ЗА ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПРИРОДНИ НАУКИ IV ОДДЕЛЕНИЕ 10.03.2023 1.Сања Насевска  прва награда 2.Јана Ѓорѓиоска   втора награда 3.Борјана Петреска   трета награда Ментор  Драшко Дичоски 1.Бисера Анѓелеска  втора награда 2.Огнен  Најдоски   втора награда 3.Ања Василоска   трета награда 4.Ана Марија Илиеска   трета награда 5.Ана Марија Тасеска    трета награда 6.Христијан Цуцулоски   трета награда Ментор   Снежана Магероска 1.Владимир Патоски   втора награда 2.Калин Димитријевски трета 
Читај повеќе
Врз основа на училишниот Правилник за пофалување и наградување на учениците, ООУ„Блаже Конески“-Прилеп распишува интерен   К О Н К У Р С За избор на првенец на генерација за учебната 2021/2022 година   Право на учество на конкурсот имаат сите ученици од деветтите одделенија кои можат да се пријават на конкурсот со самокандидирање или на предлог од раководител на 
Читај повеќе
Драги наши ученици, полека се одбројуваат и последните мигови од оваа година. Зад вас ќе оставите 365 дена, секој ден за себе различен. Ќе ги паметите по добро и не толку добро. Се навикнавте да живеете во изменети услови со скратени игри, дружења, со многу правила и протоколи. Да се потрудиме да го заборавиме сето тоа и силно да си 
Читај повеќе
Денес во нашето училиште со средства од Министерството за образование и наука е опремен кабинет по Хемија, Биологија и Природни науки. Се работи за специјално дизајниран инвентар наменет за лабораторија по Природни науки, што ќе допринесе за поквалитетно и непречено изведување на наставата по овие предмети, за изведување на експерименти и подготовка на проекти. Во континуитет МОН ги подобрува условите 
Читај повеќе
Стефан е кошаркар славен и во друштво беше главен. За учење си немаше гајле иако видео игри играше до сабајле. За него другарите ќе кажат ја сака кошарката но голема љубов му е информатиката и програмирање, сака да се дружи со бројки и не му се проблем сложени математички проблеми и физиката. Одлично го владее англискиот јазик. Отворен е и 
Читај повеќе
Врз основа на училишниот Правилник за пофалување и наградување на учениците, ООУ„Блаже Конески“-Прилеп распишува интерен К О Н К У Р С За избор на првенец на генерација за учебната 2020/2021 година Право на учество на конкурсот имаат сите ученици од деветтите одделенија кои можат да се пријават на конкурсот со самокандидирање или на предлог од раководител на паралелка, предметен 
Читај повеќе
Почитувани родители и наши идни ученици! Ве известуваме дека согласно Законот за основно образование, уписот на првачиња за оваа учебна година ќе се реализира во периодот од 05 до 31 Мај 2021 година, а во согласност со препораките за заштита од Ковид-19. Во текот на месец Мај ќе добиете покана за упис на Вашето дете. Доколку до 20 Мај не 
Читај повеќе
Свети Климент Охридски (830/840 – 916) е најдаровитиот ученик на рамноапостолните сесловенски браќа, првоучителите Кирил и Методиј. Се смета за закрилник и патрон на македонскиот народ и на Македонската православна црква. Свети Климент учествувал во мисијата на Светите браќа во Панонија и Моравија, за словенска богослужба и словенско православие. По смртта на своите свети учители, заедно со другите ученици (Горазд, Наум, Сава 
Читај повеќе
Во рамки на проектот „Младите и европските вредности“ на 30 септември 2020 година беше одржана локална дискусија на тема „Булинг“ во барот „Кога-каде“ во Прилеп. Настанот во организација на Младинскиот совет на Прилеп претставува можност за размена на мислења на наставниците од нашето училиште и поканети млади учесници од општина Прилеп. Целта на организирање на вакви настани е да се 
Читај повеќе
Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“, заедно со своите партнери Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружението за давање услуги на лицата со попреченост „Хендимак“, го реализира Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“. Проектот, кој е финансиран од Европската Унија и трае од 1.09.2020 до 31.08.2023, има за цел да обезбеди целосна 
Читај повеќе