Соопштенија - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Соопштенија

Почитувани ученици, Ве информираме дека ООУ„Блаже Конески“-Прилеп согласно програмата за реализација на проектот „Антикорупциска едукација за учениците во основните училишта“, покрај другите активности организира и литературен и ликовен конкурс наменет за  ученици од VIII и IX одделение. Со цел да се поттикне критичко размислување, формирање на позитивни вредности и развивање на креативноста кај младите, проектот вклучува конкурс за најдобар напишан 
Читај повеќе
Се известуваат родителите на децата кои оваа година ќе се запишуваат во  прво  одделение дека задолжителниот систематски преглед на видот можат да го закажат преку институцијата МОЈ ТЕРМИН  со помош на матичните  лекари. Систематските прегледи ќе се извршуваат во просториите на кабинетот за  ОРТОПТИКА, кој се наоѓа до очната амбуланта во Општата болница „Борка  Талески“ – Прилеп, почнувајќи од  03.04.2023 
Читај повеќе
Резултати од распишаниот конкурс по повод 8-ми Март: Леона Аврамоска 92 одделение, ментор Катерија Димкоски – Прво место, Дејвид Демир 5 одделение, ментор Весна Арсиќ – Второ место, Благојче Павлески 73 одделение, ментор Виолета Христоска – Второ место, Мелани Ѓорѓеска 73 одделение, ментор Виолета Христоска, Трето место, Михаела Богданоска 71 одделение, ментор Виолета Христоска, Трето место.
Читај повеќе
Честитки до учениците за освоените места. Конечна листа со резултати.
Читај повеќе
На општинскиот натпревар по хемија се освоени следните резултати: Ангела Челебитова 9-5 ПРВА награда, Софија Николоска 9-4 ПРВА награда, Илин Ристески 9-2 ВТОРА награда, Елена Бошеска 9-2 ВТОРА награда, Кристијан Пирганоски 9-5 ВТОРА награда, Стефанија Спиркоска 9-3 ВТОРА награда, Викторија Ангелеска 8-2 ВТОРА награда, Леонид Долгоски 9-3, Марија Мартиноска 9-3, Ангела Петреска 9-3, и Јана Пирганоска 9-5 ТРЕТА Награда. Честитки 
Читај повеќе
КОАЛИЦИЈА НА МЛАДИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ СЕГА ВО СОРАБОТКА СО Д Е Т С К А Т А   Ф О Н Д А Ц И Ј А   П Е С Т А Л О Ц И ОРГАНИЗИРААТ ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ДЕТСКОТО СЕЛО ПЕСТАЛОЦИ   Размената ќе се реализира во периодот 13 – 27 октомври 2022 година Датум на поаѓање: 12 октомври 2022 
Читај повеќе
Бошески Андреј Андреј беше секаде прв, и на секогаш се искачуваше до самиот врв. На натпревари редум одеше, и нашиот клас две години го водеше. Со друштвото на магарешка секогаш се смееше, солзи од радост и смеа често лиеше. Шегувањето му беше во шема, Елена од 5ката главна тема. Хемичар е тој наш, да ја избудали Павлина знае баш. Пс. 
Читај повеќе
Еве сме на крајот од деветтото скалило, тука се разделуваме од вас, ве предаваме на животот, искористете се што ве научивме, грабајте го секој миг како да е последен, бидете гладни и жедни за нови знаења, нови подвизи. Истражувајте го животот тој ќе ви даде многу можности и  предизвици. Ќе ве падне но и ќе ви подаде рака да станете, 
Читај повеќе
ВО СВЕТОТ ДЕНЕС, 21 ФЕВРУАРИ, СЕ ОДБЕЛЕЖУВА КАКО МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК, КОЈ УНЕСКО ГО ПРОГЛАСИ НА СВОЈАТА 30-ТА СЕСИЈА НА ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА, ВО 1999 ГОДИНА ВО 2000-ТА ГОДИНА ОВОЈ ДЕН БЕШЕ ПРОМОВИРАН КАКО ДЕН НА ЛИНГВИСТИЧКА И КУЛТУРНА РАЗНОВИДНОСТ И ПОВЕЌЕЈАЗИЧНОСТ Јазикот е културно наследство во кое што се обединува духовната и материјалната култура на човештвото. Тој е 
Читај повеќе