Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

oublazekoneski@gmail.com

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

oublazekoneski@gmail.com

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Блаже Конески

Заврши уште една учебна година, крајот на едно поглавје од скалилата по кои се искачувате. Отворате друга, нова врата од вашиот живот која ве внесува во најубавиот период од вашето детство. Период кога почнувате да созревате, период кога доаѓате на границата помеѓу детето и возрасниот човек. Се раѓаат првите љубови, провејуваат прашањата како понатаму, дали сум на вистинскиот пат. Нашата 
Читај повеќе
Почитувани родители и наши идни ученици! Ве известуваме дека согласно Законот за основно образование, уписот на првачиња за оваа учебна година ќе се реализира во периодот од 05 до 31 Мај 2021 година, а во согласност со препораките за заштита од Ковид-19. Во текот на месец Мај ќе добиете покана за упис на Вашето дете. Доколку до 20 Мај не 
Читај повеќе
Денес, во севкупниот наш културен континуитет, можеме и треба да зборуваме не само за школата на Климент Охридски, туку и за школата на Блаже Конески. (БЛАЖЕ КОНЕСКИ 19-XII-1921г. 7 -XII-1993г.) Сè за што се зафати Блаже Конески и сè до што тој се допре, во сè се нурна најдлабоко. Тоа го направи во науката, тоа на уште повеличенствен начин го 
Читај повеќе