Благодарница за зачувување и промовирање на ликот и делото на Блаже Конески - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Благодарница за зачувување и промовирање на ликот и делото на Блаже Конески
All day - 15, декември 2020

Претставници од Владата, од Советот за македонски јазик и Институтот за македонски јазик од Скопје остварија посета на родната куќа на Блаже Конески во с. Небрегово. Од родното Небрегово беа испратени пораки за посебноста на македонскиот јазик и историскиот развој од почетокот на словенската писменост до денеска, признаен во целиот свет.

На чествувањето во родната, спомен-куќа на Конески во Небрегово на ООУ „Блаже Конески“ - Прилеп беше доделена Благодарница за зачувување и промовирање на ликот и делото на Блаже Конески.

На настанот присуствуваа г-ѓа Ангелка Баракоска, директор на ООУ „Блаже Конески“ - Прилеп и учениците Ана Марија Манческа и Стефан Јаневски.

 

Организатор

Превземи

Локација

Сподели го настанот