Адреса: Самоилова бр. 15, 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

oublazekoneski@gmail.com

Самоилова бр. 15

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

oublazekoneski@gmail.com

Самоилова бр. 15

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Порака од директорот

Principal-message

Ангелка Баракоска

ДИРЕКТОР

Вложувајќи во образованитето вложуваме во нашата младина, а преку неа  во нашата иднина.  Децата се наша иднина. Тие се промените на светот. Токму затоа треба да му овозможиме училиште во кое ќе се чувствуваат среќно, прифатено, сакано. Ќе имаат можност да научат за еднаквоста, за вредностите на животот. Токму затоа треба да им овозможиме тим кој ќе ги задоволи нивните апетити за знаење. Или, со други зборови ќе ги подготвиме за предизвиците низ животот.

 

„Образованието е најмоќното оружје што можете да го употребите за да го промените светот“ – Нелсон Мандела