Новости - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

oublazekoneski@gmail.com

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

oublazekoneski@gmail.com

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Новости

КОАЛИЦИЈА НА МЛАДИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ СЕГА ВО СОРАБОТКА СО Д Е Т С К А Т А   Ф О Н Д А Ц И Ј А   П Е С Т А Л О Ц И ОРГАНИЗИРААТ ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ДЕТСКОТО СЕЛО ПЕСТАЛОЦИ   Размената ќе се реализира во периодот 13 – 27 октомври 2022 година Датум на поаѓање: 12 октомври 2022 
Читај повеќе
Моето првенче, Креативен хаос, настана од песна напишана за задача на час и одбиена на конкурс со образложение дека е напишана на многу возрасен стил за дете од 14 години. Како и името, Креативен хаос, хаосот е најголемиот поттик на креативност, а хаосот во мојата глава беше со желба само да се подреди, а напиша и книга. Книгата сама во себе содржи 
Читај повеќе
Пет работни дена од 16 – 20. Мај 2022г.  беше и последната мобилност од проектот  ЕРАЗМУС+ The Power of Animal-Assisted Interventions која се одржа во Португалија – Брага. Португалските домаќини се потрудија да се поминат 5 незаборавни денови исполнети со работни активности, дружење. Денови поминати во стекнување на нови искуства како да се искористат коњите, кучињата и зајаците за постигнување 
Читај повеќе
Бошески Андреј Андреј беше секаде прв, и на секогаш се искачуваше до самиот врв. На натпревари редум одеше, и нашиот клас две години го водеше. Со друштвото на магарешка секогаш се смееше, солзи од радост и смеа често лиеше. Шегувањето му беше во шема, Елена од 5ката главна тема. Хемичар е тој наш, да ја избудали Павлина знае баш. Пс. 
Читај повеќе
Еве сме на крајот од деветтото скалило, тука се разделуваме од вас, ве предаваме на животот, искористете се што ве научивме, грабајте го секој миг како да е последен, бидете гладни и жедни за нови знаења, нови подвизи. Истражувајте го животот тој ќе ви даде многу можности и  предизвици. Ќе ве падне но и ќе ви подаде рака да станете, 
Читај повеќе
Нашето училиште се вклучи во проектот „Пријателски места за аутизам“. На пригодна промоција на концептот беше доделен сертификат на нашето училиште ООУ „Блаже Конески“, на која присуствуваа голем број на чинители на општествениот и јавен живот од земјата и странство. Промоцијата се одржа на 11 мај 2022 година во „Музејот на македонската борба“ во Скопје. Концептот „Пријателски места за аутизам“ 
Читај повеќе
Како дел од активностите The Power of Animal-Assisted Interventions од програмата на Еразмус + во нашето училиште се одржа работилница „Читање со Оги“. Работилницата беше изведена со прводделенците и наставниците Наташа Ристеска, Дијана Смугреска и Кокица Стојческа. Работилницата опфати активности со читање, илустрирање и пеење за кучето Оги. Зошто оваа роботилница? Кучињата во училницата обезбедуваат и физички и емоционални здравствени 
Читај повеќе
  На 09.05.2022 година во нашето училиште беше одбележан ДЕНОТ НА ЕВРОПА. И не на било каков начин. Учениците од петтите одделенија учеа од поголемите ученици под менторство на наставничката Лидија Котеска. Ученичките Мила Ивановиќ, Деспина Аврамоска и наставничката по граѓанско образование Лидија Котеска низ интересна презентација ги „водеа“ учениците низ содржините за Европската Унија. Од мотото „Обединети во разликите“ 
Читај повеќе
Ако Планетата Земја е заеднички дом на луѓето, растенијата и животните зошто училницата да не биде место каде „гости“ ќе бидат зајачиња? Тоа се случи на 06.04.2022 година во училницата на V-1 одделение и наставничката Ана Бошкоска. Пет зајачиња го разубавија денот на учениците од V-1 одделенија, а воедно се реализираа интегрирани активности по математика, македонски јазик и ликовно образование. 
Читај повеќе
Врз основа на училишниот Правилник за пофалување и наградување на учениците, ООУ„Блаже Конески“-Прилеп распишува интерен   К О Н К У Р С За избор на првенец на генерација за учебната 2021/2022 година   Право на учество на конкурсот имаат сите ученици од деветтите одделенија кои можат да се пријават на конкурсот со самокандидирање или на предлог од раководител на 
Читај повеќе