Известувања - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Известувања

Ена Тодороска 1место Леонид Стеваноски 2место Ева Тодороска 3место Стефан Тодороски 3 место Јована Богојовска 3 место Михаил Петанчески 3 место Филип Бучевски 3 место Матеја Божиноска 5 Сара Петанческа 5
Читај повеќе
Резултати од Регионалниот натпревар по хемија: Ангела Челебитова 9-5 ВТОРА НАГРАДА Елена Бошеска 9-2 ТРЕТА НАГРАДА Илин Ристески 9-2 ТРЕТА НАГРАДА Стефанија Спиркоска 9-3 ТРЕТА НАГРАДА Викторија Анѓелеска 8-2 ВТОРА НАГРАДА Софија Николоска 9-4,Јана Пирганоска 9-5,Кристијан Пирганоски 9-5 и Леонид Долгоски 9-3-ПОФАЛНИЦИ ЗА УСПЕШНО УЧЕСТВО Со АНГЕЛА,ЕЛЕНА И ИЛИН ПРОДОЛЖУВАМЕ НА ДРЖАВНО НА 27.05.2023 Им честитаме на учениците и им 
Читај повеќе
„Јазикот е нашата татковина“ – Блаже Конески Премиера на „ЈАНЅА“ – Прв долгометражен, документарен филм за животот и делото на  Блаже Конески! Нашиот ученик, Михаил Велјаноски, ученик во V-3 одделение  го толкува ликот на ГОЛЕМИОТ, БЛАЖЕ КОНЕСКИ како дете, малиот Мики, за миг го живее големиот КОНЕСКИ! Честитки Михаил,  горди на тебе и твојот успех, сепак сме КОНЕВЦИ, достојни на 
Читај повеќе
ИЗВЕШТАЈ ЗА ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПРИРОДНИ НАУКИ IV ОДДЕЛЕНИЕ 10.03.2023 1.Сања Насевска  прва награда 2.Јана Ѓорѓиоска   втора награда 3.Борјана Петреска   трета награда Ментор  Драшко Дичоски 1.Бисера Анѓелеска  втора награда 2.Огнен  Најдоски   втора награда 3.Ања Василоска   трета награда 4.Ана Марија Илиеска   трета награда 5.Ана Марија Тасеска    трета награда 6.Христијан Цуцулоски   трета награда Ментор   Снежана Магероска 1.Владимир Патоски   втора награда 2.Калин Димитријевски трета 
Читај повеќе
Врз основа на училишниот Правилник за пофалување и наградување на учениците, ООУ„Блаже Конески“-Прилеп распишува интерен   К О Н К У Р С За избор на првенец на генерација за учебната 2021/2022 година   Право на учество на конкурсот имаат сите ученици од деветтите одделенија кои можат да се пријават на конкурсот со самокандидирање или на предлог од раководител на 
Читај повеќе
Драги наши ученици, полека се одбројуваат и последните мигови од оваа година. Зад вас ќе оставите 365 дена, секој ден за себе различен. Ќе ги паметите по добро и не толку добро. Се навикнавте да живеете во изменети услови со скратени игри, дружења, со многу правила и протоколи. Да се потрудиме да го заборавиме сето тоа и силно да си 
Читај повеќе
Денес во нашето училиште со средства од Министерството за образование и наука е опремен кабинет по Хемија, Биологија и Природни науки. Се работи за специјално дизајниран инвентар наменет за лабораторија по Природни науки, што ќе допринесе за поквалитетно и непречено изведување на наставата по овие предмети, за изведување на експерименти и подготовка на проекти. Во континуитет МОН ги подобрува условите 
Читај повеќе
Стефан е кошаркар славен и во друштво беше главен. За учење си немаше гајле иако видео игри играше до сабајле. За него другарите ќе кажат ја сака кошарката но голема љубов му е информатиката и програмирање, сака да се дружи со бројки и не му се проблем сложени математички проблеми и физиката. Одлично го владее англискиот јазик. Отворен е и 
Читај повеќе
Врз основа на училишниот Правилник за пофалување и наградување на учениците, ООУ„Блаже Конески“-Прилеп распишува интерен К О Н К У Р С За избор на првенец на генерација за учебната 2020/2021 година Право на учество на конкурсот имаат сите ученици од деветтите одделенија кои можат да се пријават на конкурсот со самокандидирање или на предлог од раководител на паралелка, предметен 
Читај повеќе