Активности - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Активности

Викторија Анѓелеска од 9-2 се гордееме со тебе, да се понесе ,,титулата ” првенец на генерација е успех, но воедно и одговорност, затоа што треба во иднина да го одржиш и надградиш постигнатиот успех. Ти посакуваме среќа и успеси во понатамошното образование.  П.С. Не заборавај каде ги направи првите чекори.
Читај повеќе
Доделени дипломите на нашите најдобри ученици на натпреварот МЛАДИ ТЕХНИЧАРИ и ПРИРОДНИЦИ организиран од Народна Техника Прилеп. Антонио Јованоски 1 место Матеј Чиртоски 1место Виктор Трпкоски 1место Максим Талески 2 место Ивана Халева 3 место Ментор Лиле Талеска.
Читај повеќе
Нашиот ученик Матеј Чиртоски од 8 одд. учествуваше на ХЕПЕНИНГ “New Event – tention ” 2024 та во чест на Блаже Конески во соработка со техничарите на СЗТК Народна техника Прилеп. Заедно со учениците од другите училишта изработија макети на куќата на великанот Блаже Конески.
Читај повеќе
Учениците реализираа посета на Прилепска пиварница. Се направи обиколка на производствената линија. Учениците се стекнаа со нови познавања за производство на пиво и сок.
Читај повеќе
VII одделение                   наставник Христина Игнатоска ИМЕ  И ПРЕЗИМЕ ОДДЕЛЕНИЕ НАГРАДА Ива Николоска VII 1 трета награда Надја Митрик VII 3 трета награда Стефаниа Најдовска VII 3 трета награда Марио Манчевски VII 3 трета награда   VIII одделение                             наставник Анета Николоска ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ОДДЕЛЕНИЕ НАГРАДА Илија Јаневски VIII 3 втора награда Ева Стеваноска VIII 1 трета награда Никола Атанасоски 
Читај повеќе
На 04.06.2024г. во Битола, се одржа Државното првенство во спортска гимнастика за основни училишта на кое учествуваа околу 130 натпреварувачи во повеќе категории . Нашето училиште успешно го претставија учениците: Дарија Бунтеска III-4, Матеја Ковилоска IV-1, Јована Везенкоска V-4, Галена Ацеска V-4, Марија Велеска VI-1, Марија Кафеџиоска VII-3, Матеа Тризагароска IX-4 и Георгина Апостоловска IX-5 ,под менторство на наставничката Ивана 
Читај повеќе
Учениците од V-1 одделение, заедно со наставникот по англиски јазик Филип Ристески, креираа музичка работилница со помош на online алатката Chrome Music Lab, со цел зајакнување на моторички способности и групна координација. Оваа активност беше употребена како дел од дисеминацијата од обуката за неформално образование ‘Developing non-formal learning approaches for youth workers’, кој што се одржа во Струга, од 21-27 
Читај повеќе
Во рамките на Еразмус+ програмата финансирана од Македонската Национална агенција за европски образовни програми и мобилност, Здружението Јасна Иднина од с.Небрегово, Долнени реализираше обука на тема неформално образование под името РАЗВИВАЊЕ ПРИСТАПИ ЗА НЕФОРМАЛНО УЧЕЊЕ НА МЛАДИТЕ. Целта на обуката беше да поттикне алтернативно размислување, поттикнување на вештини за критичко размислување и промовирање креативност кај младите, како и да им 
Читај повеќе
Уште една во низата успеси на нашите ученици! Ученичката Ана Марија Шашеска освои ВТОРО МЕСТО на Литературниот конкурс по повод “Светски ден на книгата”, ментор, Катерина Димкоски. Свечена манифестација на доделување на признанија и читање на наградени поетски творби во Домот на културата “Илинден “- Демир Хисар. Да се множат наградите!!
Читај повеќе
Солунските браќа Св. Кирил и Методиј им подарија светлина на словенските народи, им ги отворија тајните на книгите, им помогнаа да го запишат и сочуваат културното наследство за следните генерации. Глаголицата што ја создадоа македонските браќа е основата на денешниот македонски пишан збор и широко отворен прозорец за негово презентирање во светот. По повод големиот христијански празник 24 Мај – 
Читај повеќе