НИЕ ЗА БЛАЖЕ КОНЕСКИ - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

НИЕ ЗА БЛАЖЕ КОНЕСКИ
All day - 11, јуни 2021
Општина Аеродром, Јане Сандански 105

На централната манифестација за одбележување на 100 годишнината од раѓањето на Блаже Конески одржана на 11 јуни 2021г., во организација на Општина „Аеродром“ и Фондацијата за македонски јазик „Небрегово“ зедоја учество нашите ученици Ана-Марија Манческа, Елена Јандреовски и Лорин Кочоски, кои беа дел од учениците кои учествуваа со свои лични творби на конкурсот „Поетски пораки за Конески“, објавен од страна на Фондацијата „Небрегово“.

Голема благодарност до сите наши ученици и на нивните ментори кои се вклучија на овој повик и достојно го преставија нашето училиште кое го носи името на големиот деец Блаже Конески.

Ана Марија Манческа

Леона Аврамоска

Анастасија Лашкоска

Елена Јандреовски

Ана Марија Шашеска

Борјана Златеска

Ева Илиеска

Јана Трпкоска

Лорин Кочоски

Нина Илијоска

Хана Мечева

Гораст Дренков

Илина Пашоска

Лина Дамеска

 

 

Организатор

Schedule

  • 12:00 - 13:00 : НИЕ ЗА БЛАЖЕ КОНЕСКИ

    Општина Аеродром, Јане Сандански 105

Превземи

Локација

Сподели го настанот