Меѓународен, акредитиран натпревар „КРЕФ” 2019 година - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Меѓународен, акредитиран натпревар „КРЕФ” 2019 година
11:00 3, октомври 2019 to 12:00 5, октомври 2019

Од 03 до 05 Октомври 2019 година во Лесковац, Република Србија, по четврти пат се одржа акредитираниот, меѓународен, натпревар на креативни, едукативни филмови „КРЕФ” 2019. На овој фестивал нашето  училиштето по прв пат учествуваше со едукативниот филм - Театар - Театарска претстава, преставувано од нашата  наставничка  од одделенска настава Весна Арсиќ. Таа освои специјална награда за едукативен филм, во категорија-Образовен ресурс, најјаката категорија. Во овој филм учествуваа 28 ученици од паралелката V-3 одделение. Филмот беше снимен во учебната 2018/2019 година.

Учениците на еден иновативен начин ги проверуваа стекатите знаења по предметот македонски јазик, создадоа театарска претстава со сите потребни елементи од почетокот до крајот, и блеснаа на сцената како вистински артисти.

 

Организатор

Превземи

Локација

Сподели го настанот