Почетна - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

ООУ Блаже Конески - Прилеп

Општинско основно училиште

Нашата цел е да осигураме безбедно, среќно опкружување за вашето дете, каде што тоа ќе биде самостојно и ќе напредува.

Мотивацијата е потребна за постигнување на своите цели во животот.

Повеќе...

Smart Girl Ready to Answer Question

Запишување

За родители кои бараат запишување на своето дете.

Smart Girl Ready to Answer Question

Училишна служба

Обезбедува сигурна и среќна околина за вашето дете.

Smart Girl Ready to Answer Question

Опкружување

Дознај повеќе во нашата PDF брошура за училиштето.

Smart Girl Ready to Answer Question

Заедница

Соработка со институции и континуирано усовршување.

Smart Girl Ready to Answer Question

Родители

Вклученост на семејствата во наставата и носење одлуки.

Smart Girl Ready to Answer Question

Трошоци

Разумно трошење, финансиски извештаи.

Мисија

Знаења, вештини и ставови

Визија

Посакувана средина за учениците

Училишен календар

Организирање на наставата

Македонскиот литературен јазик треба да биде навистина македонски.

Македонскиот јазик треба да биде строен и изразит, да биде вистински белег на македонската нација, зашто преку литературниот јазик се закрепнува најздраво свеста за припадност кон нацијата.

Распоред на часови

Повеќе информации за организирање на наставата

Програма за активности

Информации за дополнителни активности на учениците

Училишна библиотека

Место каде инспирираме и создаваме љубов кон читањето.

Физички развој

Повеќе информации за спортски програми.

Информации за запишување

Нашето училиште ужива богато и најдобро искуство на учениците.

Позначајно

За прашања, проверете ги информациите за ЧПП.

Училишни новости и настани

Jun
30

THINK, ACT and LEARN - МИСЛИ, ДЕЛУВАЈ И УЧИ

Нашиот проект има за цел да ги постигне целите на часовите за животни вештини преку креативната драма, осигурувајќи активно учење. Задолжителноста на часовите за животни…

Повеќе ...
Jun
29

DEVELOPING NON-FORMAL LEARNING APPROACHES FOR YOUTH WORKERS

Уште еден месец, уште една активност Еразмус+ финансирана од Македонската Национална агенција за европски образовни програми и мобилност преку програмата Еразмус+. Овој пат ја спроведовме нашата…

Повеќе ...
Jun
24

Училиштата во музеите или музејот во училиштата

Цел на проектот: да потикне љубов кај учениците, знаење и мотивираност за нивно зачувување и експлоатирање, кое се движи од употреба на овие содржини во…

Повеќе ...
[ecs-list-events design="compact" fgthumb="#efefef" bgthumb="#efefef"]

Вие сте студент и сакате да бидете практикант?

Нашето училиште обезбедува практинска работа во согласност со Програмата и одредбите на Министерството за образование и наука.

Често поставени прашања

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Закажете состанок

    Задолжителни полиња

    Information for teachers and students, parenting information and education news