Uncategorized @mk - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Uncategorized @mk

Честитки до учениците и нивните ментори.Им посакуваме уште поголеми успеси на регионалниот натпревар. Извештај за општински натпревар по Биологија одржан на 16.02.2024 Ученик       Одделение Освоена награда     Илија Јаневски 8-3 I награда Сара Петреска 8-2 II награда Никола Атанасоски 8-3 II награда Марко Чеврески 8-1 II награда Ева Стеваноска 8-1 III награда Лука Кочоски 8-1 III награда                                                                                                           
Читај повеќе
Резултати од државниот натпревар по природни науки за VI одделение: Ива Николоска VI 1   втора награда Надја Митрик   VI 3 трета награда Под менторство на наставничката Христина Игнатовска. Им честитаме и им посакуваме уште поголеми успеси.
Читај повеќе
По упатство од министерството за образование и наука ООУ ” Блаже Конески” Прилеп им соопштува на сите ученици кои учат во училиштето дека до крајот на учебната година 14.06.2023 год ќе има ограничено користење на мобилните телефони. Од учебната 2023/24 год ќе има комплетна забрана за носење на мобилни телефони. Ова соопштение треба да се сфати сериозно бидејќи од 01.09 
Читај повеќе
Честит „Меѓународен ден на Ромите“ на сите ученици Роми од ООУ„Блаже Конески“.
Читај повеќе
Ученици кои продолжуваат во полуфинале на меѓународниот натпревар по Англиски јазик HIPPO 2023 од нашето училиште се: Little Hippo 1.Ања Василоска Hippo 1 1.Марија Михајлоска 2.Ива Иваноска Hippo 3 1.Михаил Николоски 2.Христина Варошаноска Честитки до учениците и им посакуваме многу успех во полуфинале.
Читај повеќе
Почитувани ученици, Ве информираме дека ООУ„Блаже Конески“-Прилеп согласно програмата за реализација на проектот „Антикорупциска едукација за учениците во основните училишта“, покрај другите активности организира и литературен и ликовен конкурс наменет за  ученици од VIII и IX одделение. Со цел да се поттикне критичко размислување, формирање на позитивни вредности и развивање на креативноста кај младите, проектот вклучува конкурс за најдобар напишан 
Читај повеќе
Се известуваат родителите на децата кои оваа година ќе се запишуваат во  прво  одделение дека задолжителниот систематски преглед на видот можат да го закажат преку институцијата МОЈ ТЕРМИН  со помош на матичните  лекари. Систематските прегледи ќе се извршуваат во просториите на кабинетот за  ОРТОПТИКА, кој се наоѓа до очната амбуланта во Општата болница „Борка  Талески“ – Прилеп, почнувајќи од  03.04.2023 
Читај повеќе
Резултати од распишаниот конкурс по повод 8-ми Март: Леона Аврамоска 92 одделение, ментор Катерија Димкоски – Прво место, Дејвид Демир 5 одделение, ментор Весна Арсиќ – Второ место, Благојче Павлески 73 одделение, ментор Виолета Христоска – Второ место, Мелани Ѓорѓеска 73 одделение, ментор Виолета Христоска, Трето место, Михаела Богданоска 71 одделение, ментор Виолета Христоска, Трето место.
Читај повеќе
Честитки до учениците за освоените места. Конечна листа со резултати.
Читај повеќе
На општинскиот натпревар по хемија се освоени следните резултати: Ангела Челебитова 9-5 ПРВА награда, Софија Николоска 9-4 ПРВА награда, Илин Ристески 9-2 ВТОРА награда, Елена Бошеска 9-2 ВТОРА награда, Кристијан Пирганоски 9-5 ВТОРА награда, Стефанија Спиркоска 9-3 ВТОРА награда, Викторија Ангелеска 8-2 ВТОРА награда, Леонид Долгоски 9-3, Марија Мартиноска 9-3, Ангела Петреска 9-3, и Јана Пирганоска 9-5 ТРЕТА Награда. Честитки 
Читај повеќе