Адреса: Самоилова бр. 15, 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

oublazekoneski@gmail.com

Самоилова бр. 15

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

oublazekoneski@gmail.com

Самоилова бр. 15

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Следете ги препораките на Министеството за образование и наука, учете преку интернет и #Останетедома.

Детска Вело работилница реализирана од активот на второ одделение

На ден 18.10.2019 година во нашето училиште се одржа Детска Вело работилница со учениците од второ одделение заедно со Граѓанската иницијатива – Прилеп на Точак која се состоеше од неколку сегменти:

  • Запознавање
  • Сообраќајни знаци
  • Правила и знаци во движење
  • Возење по категории, велосипеди, велосипед со помошни тркала, ролери, тротинети
  • Домашна задача – Цртање сообраќајни знаци

Целта на работилницата беше запознавање со основните сообраќајни знаци поврзани со велосипедизмот ,како и подигање на свеста кај учениците  за придобивките од возењето на велосипед за подобрување на здравјето , но и за одржување на чистата околина.Активноста беше успешно реализирана , учениците беа среќни и задоволни ,  а на најдобриот ученик во возење велосипед  му беше доделен беџ.

Коментарите се затворени.