Детска Вело работилница реализирана од активот на второ одделение - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Детска Вело работилница реализирана од активот на второ одделение

На ден 18.10.2019 година во нашето училиште се одржа Детска Вело работилница со учениците од второ одделение заедно со Граѓанската иницијатива – Прилеп на Точак која се состоеше од неколку сегменти:

  • Запознавање
  • Сообраќајни знаци
  • Правила и знаци во движење
  • Возење по категории, велосипеди, велосипед со помошни тркала, ролери, тротинети
  • Домашна задача – Цртање сообраќајни знаци

Целта на работилницата беше запознавање со основните сообраќајни знаци поврзани со велосипедизмот ,како и подигање на свеста кај учениците  за придобивките од возењето на велосипед за подобрување на здравјето , но и за одржување на чистата околина.Активноста беше успешно реализирана , учениците беа среќни и задоволни ,  а на најдобриот ученик во возење велосипед  му беше доделен беџ.

Comments are closed.