Награди - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Награди

Официјални резултати од Регионалниот натпревар по хемија: Павел Илиоски  II награда и пласман на Државен Петар Шукуроски II награда и пласман на Државен Анастасија Поповска II награда и Викторија Анѓелеска II награда, Карло Христоски,Матеј Стојаноски,Ева Стеваноска  -пофалници. Им честитаме на сите ученици и менторот и им посакуваме успех понатаму!
Читај повеќе
Од официјалните резултати од регионалниот натпревар по Природни науки, нашите ученици од 4то одд.го постигна следниот успех : Илина Наумоска – втора награда ( пласман на државен натпревар ) Јелена Стојановска-трета награда Даријан Дукоски трета награда Честитки за учениците и менторите и успех на државниот натпревар.
Читај повеќе
Од официјалните резултати од регионалниот натпревар по Природни науки, нашите ученици го постигна следниот успех : 5то одд: Бисера Анѓелеска -1 награда (пласирана на државен натпревар) Огнен Најдоски -2 награда (пласиран на државен натпревар) Матеј Ристески -3 награда Ренато Јандреоски -3 награда Тара Пирганоска -3 награда Христијан Цуцулески -3 награда Ана Марија Илиеска -3 награда Дарио Ристески -3 награда Христијан 
Читај повеќе
Во овогодишниот циклус на натпревари по информатика од областа на програмирањето во програмскиот јазик С++, ученикот Теодор Бошкоски при ООУ „Блаже Конески“ од Прилеп го постигна следниот успех ·         ТРЕТО Место  на 32 Регионален натпревар по информатика, одржан во Кавадарци на 09.03.2024 година ·         ТРЕТО Место на 35 Државен  натпревар по информатика, одржан во Скопје на 23.03.2024 Честитки за нашиот ученик, и 
Читај повеќе
Нашите ученици го постигна следниот успех : 5то одд: Ања Василоска Ментор:Филип Ристески 3то место 7мо одд. Ена Тодороска Ментор Марија Василеска 1во место   Надја Митрик Ментор Марија Василеска 2ро место 8мо одд. Сара Петреска Ментор Валентина Кочоска 3то место 9то одд. Михаил Николоски Ментор Драгица Костадиноска 3то место Честитки за освоените награди и повеќе успех на регионалниот натпревар.
Читај повеќе
На изложбата поставена во центарот за култура „Марко Цепенков“ беа изложени околу 300 маски од основните и средните училишта. Гран при за најдобра маска му беше врачена на нашиот ученик, осмоодделенецот Матеј Тодоров за неговото дело насловено „Прилепски тутунар“.
Читај повеќе
Општински натпревар по природни науки Ментор Анета Николоска 6то одделение Марија Сливоска 2ра награда Димитар Седлоски 2ра награда Леонтина Павлоска 3та награда Ангела Божиноска 3та награда Ментор Аческа Симона – 5то одделение Матеј Ристески -1ва награда Бисера Ангелеска- 2ра награда Огнен Најдоски -2ра награда Ренато Јандрески- 3та награда Тара Пирганоска -3та награда Христијан Цуцулески- 3та награда Христијај Цивкароски- 3та награда 
Читај повеќе
Викторија Ангелеска-прва награда, Анастасија Поповска-прва награда, Павел Илиоски -прва награда; Петар Шукуроски -втора награда, Карло Христоски-трета награда, Матеј Стојаноски -трета награда, Ева Стеваноска -трета награда. Сите ученици продолжуваат на регионален натпревар каде им посакуваме уште поголеми успеси!
Читај повеќе
Честитки до учениците и нивните ментори.Им посакуваме уште поголеми успеси на регионалниот натпревар. Извештај за општински натпревар по Биологија одржан на 16.02.2024 Ученик       Одделение Освоена награда     Илија Јаневски 8-3 I награда Сара Петреска 8-2 II награда Никола Атанасоски 8-3 II награда Марко Чеврески 8-1 II награда Ева Стеваноска 8-1 III награда Лука Кочоски 8-1 III награда                                                                                                           
Читај повеќе
Ученичката Јана Иванова од VIII3 одд. под менторство на наставникот Виолета Христоска освои III место на литературно читање ,,Љубов во срцето мое”, кое се одржа во ООУ ,,Кире Гаврилоски” Јане на 14.2.2024 година.  
Читај повеќе