натпревар - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

натпревар

Доделени дипломите на нашите најдобри ученици на натпреварот МЛАДИ ТЕХНИЧАРИ и ПРИРОДНИЦИ организиран од Народна Техника Прилеп. Антонио Јованоски 1 место Матеј Чиртоски 1место Виктор Трпкоски 1место Максим Талески 2 место Ивана Халева 3 место Ментор Лиле Талеска.
Читај повеќе
На државниот натпревар по англиски јазик -ЕЛТАМ, кој се одржа на 18.05.2024 ,нашите ученички Ена Тодороска 7-1 и Надја Митрик 7-3 (ментор Марија Василеска) постигнаа голем успех, ТРЕТО место. Честитки и успеси во иднина!
Читај повеќе
На регионален натпревар по англиски јазик ELTAM нашите ученици ги освоија следните места  5то одд Ања Василоска 2 место Ментор Филип Ристески  7мо одд Ена Тодороска 1 место Надја Митрик 1место Ментор Марија Василеска  Продолжуваат на државен натпревар каде им посакуваме уште поголеми успеси.
Читај повеќе
ИЗВЕШТАЈ ЗА ПОСТИГНАТИ РЕЗУЛТАТИ НА РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО БИОЛОГИЈА КОЈ СЕ ОДРАЖА НА 29.03.2024 ГОДИНА  Честитки до сите ученици и нивните ментори и им посакуваме успех на државниот натпревар. VII одделение      ИМЕ  И ПРЕЗИМЕ ОДДЕЛЕНИЕ НАГРАДА   Ива Николоска VII 1 Прва награда Учество на државен Надја Митрик VII 3 Прва награда Учество на државен Стефаниа Најдоска VII 3 Втора 
Читај повеќе
Резултати од регионален натпревар по германски јазик: Ева Тодороска -трета награда, Ивица Чавлески-трета награда, Петар Шукуроски = трета награда, Анастасија Јанкулоска – пофалница Честитки до учениците и менторот и поголеми успеси на државен натпревар.
Читај повеќе
Викторија Ангелеска-прва награда, Анастасија Поповска-прва награда, Павел Илиоски -прва награда; Петар Шукуроски -втора награда, Карло Христоски-трета награда, Матеј Стојаноски -трета награда, Ева Стеваноска -трета награда. Сите ученици продолжуваат на регионален натпревар каде им посакуваме уште поголеми успеси!
Читај повеќе
Честитки до учениците и нивните ментори.Им посакуваме уште поголеми успеси на регионалниот натпревар. Извештај за општински натпревар по Биологија одржан на 16.02.2024 Ученик       Одделение Освоена награда     Илија Јаневски 8-3 I награда Сара Петреска 8-2 II награда Никола Атанасоски 8-3 II награда Марко Чеврески 8-1 II награда Ева Стеваноска 8-1 III награда Лука Кочоски 8-1 III награда                                                                                                           
Читај повеќе
Ученичката Јана Иванова од VIII3 одд. под менторство на наставникот Виолета Христоска освои III место на литературно читање ,,Љубов во срцето мое”, кое се одржа во ООУ ,,Кире Гаврилоски” Јане на 14.2.2024 година.  
Читај повеќе
Денес во нашето училиште се одржа општинскиот натпревар по математика на кој учество зедоја и нашите ученици. Им честитаме на сите за постигнатиот успех. Стефаниа Најдоска 7 ООУ„Блаже Конески“, Прилеп Прилеп Емилија Ристеска 25 25 15 20 85 II награда Марија Најдоска 5 ООУ„Блаже Конески“, Прилеп Прилеп Даниела Џамбазовска 20 20 25 12 77 II награда Огнен Најдоски 5 ООУ„Блаже 
Читај повеќе
Комисијата констатира, дека за конкурсот се испратени 76 лични творби (песни) од ученици од основните училишта во општина Прилеп. Во нашето училиште се постигнати следните резултати: Прва награда за песната „Моето училиште“, чиј автор е Даријан Дукоски, ученик од IV-1 одд. под менторство на наставникот Весна Конеска. Доделени се специјални награди за следните песни: „Јас како еко-херој“, чиј автор е 
Читај повеќе