Денот на екологијата одбележан од учениците од ,,Клубот на млади истражувачи’’ - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Следете ги препораките на Министерството за образование и наука, учете преку интернет и придржувајте се кон препораките на Комисијата за здравство.

Денот на екологијата одбележан од учениците од ,,Клубот на млади истражувачи’’

Учениците од ,,Клубот на млади истражувачи’’ заедно со наставничките Павлина.Т.Ристеска, Христина Игнатоска и Анета Николоска го одбележаа Денот на екологијата со лансирање на ,,цветни бомби” -активност поврзана со проектот Slow Food Училишни градини.

Мало објаснување што е ,,цветна бомба”.Тоа е мало топче составено од комбинација на компост, глина и семиња кои можат да се лансираат преку огради и запуштени места каде што има почва за подлога. Да се надеваме дека за брзо ќе ги видиме резултатите од денешната активност.

 

Коментарите се затворени.