Одбележување на 22 март – Светскиот Ден на водата - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Одбележување на 22 март – Светскиот Ден на водата

Светскиот ден на водата се одбележува во целиот свет секоја година на 22 март.

Целта на оваа активност е давање значење на водата, подигнување на свеста и рационално користење и штедење на водата, со цел да се подигне еколошката свест на учениците колку е потребна водата за животот на луѓето.

Учениците од подрачното училиште во населбата Варош заедно со наставничката по англиски јазик  упатија јасни пораки за подигнување на човековата свест, преку мотото „Да ја вреднуваме и цениме водата“.

 

Коментарите се затворени.