„Јас никогаш не сум водел дневник, таков навик не се беше создал во мене“ - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Следете ги препораките на Министерството за образование и наука, учете преку интернет и придржувајте се кон препораките на Комисијата за здравство.

„Јас никогаш не сум водел дневник, таков навик не се беше создал во мене“

Деновиве во Небрегово во  родната куќа на најистакнатите македонски културни дејци, писател, врвен поет и научник Блаже Конески се одвива убав настан. Течи снимањето на долгометражниот документарен филм  посветен на животот и делото на Блаже Конески -„Дневник по многу години“. Ликот на младиот Блаже го толкува наш ученик од четврто одделение, Михаил Вељаноски – Мики кој достојно се престави како млад актер и нè направи да се чувствуваме горди како училиште.

Посакуваме светла иднина на Михаил и упатуваме благодарност до екипата Контраст филм- Скопје за можноста по кој знае кој пат да докажеме дека заслужено го носиме името на нашиот патрон, Блаже Конески.

 

Коментарите се затворени.