Избрани победниците на конкурсот „Девојчето и градот“ - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Избрани победниците на конкурсот „Девојчето и градот“

Ни претставува голема чест и задоволство да соопштиме дека меѓу победниците на конкурсот на тема „Девојчето и градот“  на списанието „Либи“ се наоѓа името на нашата ученичка Михаела Крстеска  од 3-1 одделение  и нејзиниот ментор, наставник  Ана Бошкоска.

На литературниот и ликовен избор, инспириран од приказната во новата, истоимена сликовница на Ване Костуранов, „Девојчето и градот“, која е во издание на Libi, дел од Ars Lamina, на поштенската и на електронската адреса на „Арс Ламина“ пристигнаа околу 700 цртежи и 350 литературни дела од ученици од целата држава.

Ние се радуваме на нашите успеси. Мотив повеќе за нас!

Повеќе можете да прочитате на следниот линк.

 

 

Comments are closed.