Одбележан 2 април Светски ден за свесноста на лицата со аутизмот - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Одбележан 2 април Светски ден за свесноста на лицата со аутизмот

По повод 2-ри Април, Светски ден за свесноста на лицата со аутизмот, кој се одбележува секоја година почнувајки од 2008г, ден посветен на информирање и активизам, подигнување на свеста за аутистичниот спектар на нарушивања кај сите слоеви во опшеството, и во нашето училиште одржавме низа активности преку кои придонесовме во формирањето на ученици и наставници со позитивни ставови и гледишта.

Стручните соработници специјалниот едукатор и рехабилитатор Антонио Коцески, психологот Ана Талеска и педагогот Жаклина Гегоска со многу љубов и разбирање одржаа креативни работилници на оваа тема со учениците од вторите одделенија и нивните наставници со низа активности како боење, сечење, пишување и составање сложувалка под мотото „Различни но исти“.

Ученичките заедници на ниво на паралелка ги запознавме подетално со терминологијата, причинителите и однесувањето на лицата со аутистичен спектар на нарушувања. Покажавме колку на сите ни е потребна љубов, поддршка и разбирање.

Коментарите се затворени.