Одбележан 2-ри Април- Светски ден за свесноста на аутизам - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Одбележан 2-ри Април- Светски ден за свесноста на аутизам

Денес 2 Април, ООУ ,,Блаже Конески’’ Прилеп го одбележа Светскиот ден за свесноста на лицата со аутизам. Стручните соработници Антонио Коцески- специјален едукатор и рехабилитатор, Жаклина Гегоска-педагог и Ана Талеска- психолог спроведоа работилница со учениците од шесто и осмо одделение во насока на информирање и активизам, подигнување на училишната свест и формирање на позитивни ставови и гледишта кон лицата со аутистичниот спектар на нарушивања.

Со тоа покажавме колку на сите ни е потребна љубов, поддршка и разбирање.

Коментарите се затворени.