Известување за Е-настава - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Известување за Е-настава

Почитувани ученици и родители,

Според насоките од МОН и уредбата со законска сила за примена на законот за основно образование за време на вонредна состојба (сл.весник бр.76 од 24.03.2020год) наставниците од ООУ,,БЛАЖЕ КОНЕСКИ“-ПРИЛЕП, спроведуваат учење од далечина на веб сајтот https://www.blazekoneskiprilep.com креиран од страна на училиштето за учење на далечина, ZOOM програма за видео конференциска врска, ТВ училница на МТВ, Е-УЧИЛНИЦА – ЕДУИНО, teams, Google drive…

Распоредот на одвивањето на наставата е според официјалниот распоред на паралелките објавен на сајтот на училиштето и започнува со поставување на материјалот во временска рамка, најдоцна до 12.00 часот во денот. Наставата за далечинско учење се спроведува според официјалните планови и програми објавени од страна на БРО, прилагодени на овој тип на настава. Наставата опфаќа електронска двонасочна комуникација при што наставниците го следат напредокот на учениците во извршувањето на зададените задачи.

 

В.Д. Директор

Ангелка Баракоска

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *