Прво место за маската „ПОРТРЕТ“ на нашиот Андреј Бошески - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Прво место за маската „ПОРТРЕТ“ на нашиот Андреј Бошески

Во рамки на престојниот карневал и празникот Прочка во Центарот за култура „Марко Цепенков“ се одржа изложба на маски изработени од учениците од основните и средните училишта од нашиот град. Во конкуренција од преку 400 маски нашиот Андреј Бошески од IX3 одделение, под менторство на наставничката по ликовно образование Елена Димоска  ја освои првата награда. „ПОРТРЕТ“ е маска изработена од 100% природни материјали обоена со боја  добиена од кафе.

 

Comments are closed.