Одбележан Светски ден на свесноста за аутизам - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Одбележан Светски ден на свесноста за аутизам

По повод 2ри Април, Светскиот ден на лицата со аутизам, учениците од III-1 одд. под менторство на одделенскиот раководител Ана Бошкоска и во соработка со образовниот асистент Јулијана Филипоска и специјалниот едукатор и рехабилитатор Антонио Коцески преку низа активности го одбележаа овој ден. Преку песна и игра, сплотени заедно учениците изработија белезици и  покажаа колку е битна љубовта и поддршката кон овие лица. Беше проследена и видео презентација за подигање на свеста за уникатните потреби и предизвици на лицата со аутизам и нагласена убавината на различноста.

Comments are closed.