Одбележан 2 Aприл- Светски ден на свесноста за аутизам - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Одбележан 2 Aприл- Светски ден на свесноста за аутизам

И во подрачното училиште во населбата Варош наставничката по англиски јазик и учениците од IVто-4 одделение го одбележаа 2ри Април – Светскиот ден за свесноста на аутизмот. Децата со аутизам не се аутистични тоа е само аспект од нивниот карактер. Да ги почитуваме и цениме различностите бидејќи аутизмот не е болест ние сите сме еднакви и рамноправни!

Comments are closed.