Одбележан Светскиот ден на здравјето – 7 април - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Одбележан Светскиот ден на здравјето – 7 април

По повод Светскиот ден на здравјето, 7 април, група ученици од нашето училиште ги посетија пензионерските ограноци во н. Точила и Варошко Маало. За оваа пригода тие со наставничките Виолета Христоска, наставник по Македонски јазик и Маја Кузманоски, наставник по Музичко образование, подготвија пригодна приредба.

Пред присутните пензионери учениците се представија со своите музички, литературни творби, а им поделија и изработки со пораки за здравјето.

Пензионерите пак не потсетија на значењето на ,,бабата’’ во нашите животи и споделија со нас што е важно за здравјето.

Сите уште еднаш сфативме дека – Здравјето е нашето најголемо богатство.

Коментарите се затворени.