THINK, ACT and LEARN - МИСЛИ, ДЕЛУВАЈ И УЧИ - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

THINK, ACT and LEARN – МИСЛИ, ДЕЛУВАЈ И УЧИ

Нашиот проект има за цел да ги постигне целите на часовите за животни вештини преку креативната драма, осигурувајќи активно учење. Задолжителноста на часовите за животни вештини, кои природно вклучуваат многу примери од реалниот живот и секојдневните искуства, интегрирањето на креативната драма во часот ќе го направи наставниот процес забавен и запаметлив. Применувањето на методот на креативна драма во часот нема да биде само забавно, туку и лесно и трајно. Со ученичко-центриран пристап, целта ни е да ги поддржиме нивните учења преку креирање и искуство, обезбедувајќи забавни и пријатни едукативни активности пријатни за децата. Со користењето на лесно достапни костими и материјали, имаме задача да го засилиме нивното образование.

Учесници во проектот се наставници и ученици од:
РС Македонија ООУ Блаже Конески  – петто 3 одд. наставник Ангелка Баракоска,
Србија ( OŠ “14.oktobar”, Barič)  наставник Слаџана Бајчич,
Турција (ARNAVUTKÖY ŞEYH ŞAMİL İLKOKULU) наставник Елиф Актан.

Comments are closed.