Проекти - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Проекти

“TOWARDS GREEN FUTURE” Во овој еТвининг проект, кој го нарекуваме „Кон зелена иднина“, се здружуваме за да научиме еколошки практики, да ја подигнеме свеста за одржливоста и да преземеме акција за позелен свет. Нашата цел е да обезбедиме да имаме знаење за прашања како што е справување со отпадот, заштеда на енергија, рециклирање и да се поттикнеме да дејствуваме , 
Читај повеќе
                  Петто 3 одделение      Координатор: Ангелка Баракоска   ENVIRONMENT FOR LIVING ЖИВОТНА СРЕДИНА Со овој проект се овозможи кај учениците да се развие свеста за животната средина во која учениците живеат. Активностите беа од суштинско значење за учениците, преку нив се овозможи развивање на еколошка свест кај учениците, стекнување на навика за 
Читај повеќе
            Петто 3 одделение      Координатор: Ангелка Баракоска   WE LIVE WITH OUR TRADITIONS ЖИВЕЕМЕ СО НАШИТЕ ТРАДИЦИИ Во рамките на овој проект беа организирани активности за запознавање на децаста со традициите и обичаите. Истовремено имаа можност да се запознаат со различни култури, бидејќи работевме со различни земји кои ги презентираа своите традиции. Учениците  развија чувство 
Читај повеќе
Средба со 11-годишниот Михаил Велјаноски од Прилеп Михаил Велјаноски има 11 години, учи во шесто одделение во прилепското основно училиште „Блаже Конески“ и веќе стана популарен меѓу врсниците, бидејќи го глумеше македонскиот великан како дете, по кого и негово училиште го добило името. Своето филмско деби тој го имаше во филмот „Јанѕа“, во режија и по сценарио на Никола Т. 
Читај повеќе
Здружение за перспективна интеграција и раазвој РОМА ПЕРСПЕКТИВ -Прилеп ————————————————————————————— „Association for perspective integration and development“   Здружението за перспективна интеграција и развој – РОМА ПЕРСПЕКТИВ- Прилеп во рамките на проектот „Туторска поддршка на деца Роми од трето, четврто и петто одделение“ преку туторството од страна на лице ангажирани од самото здружение, се насочува кон  напредок и развој дополнително вон 
Читај повеќе
Пет работни дена од 16 – 20. Мај 2022г.  беше и последната мобилност од проектот  ЕРАЗМУС+ The Power of Animal-Assisted Interventions која се одржа во Португалија – Брага. Португалските домаќини се потрудија да се поминат 5 незаборавни денови исполнети со работни активности, дружење. Денови поминати во стекнување на нови искуства како да се искористат коњите, кучињата и зајаците за постигнување 
Читај повеќе
Ако Планетата Земја е заеднички дом на луѓето, растенијата и животните зошто училницата да не биде место каде „гости“ ќе бидат зајачиња? Тоа се случи на 06.04.2022 година во училницата на V-1 одделение и наставничката Ана Бошкоска. Пет зајачиња го разубавија денот на учениците од V-1 одделенија, а воедно се реализираа интегрирани активности по математика, македонски јазик и ликовно образование. 
Читај повеќе
Од  21 до 25 март 2022 година се одржа третата мобилност од проектот ЕРАЗМУС+ The Power of Animal-Assisted Interventions. Како домаќин овој пат беше партнерот од Турција. Мобилноста се одвиваше во Истанбул во Gazikent İlkokulu, основно училиште каде учат ученици од 6 до 11 годишна возраст. На оваа мобилност нашите наставници имаа можност да се запознаат со нови можности на 
Читај повеќе
Изминатата 2021 година беше година на плодна соработка со Министерството за образование и наука. Со финансиска поддршка на МОН беа реализирани неколку проекти кои се од големо значење во процесот на унапредување на образованието и условите за работа како на учениците, така и вработените во нашето училиште. Во летниот период беше реализиран проект за промена на осветлувањето во училиштето кое 
Читај повеќе
Од 06 до 10 декември 2021 година се одржа втората мобилност од проектот ЕРАЗМУС+ The Power of Animal-Assisted Interventions. Земја домаќин беше Литванија. Во градот Šiaulių се сретанаа партнерите од Португалија, Северна Македонија, Турција и Литванија каде се разменија искуства за подобрување на работата со деца кои имаат потешкотии во учењето, деца со физички инвалидитет, деца кои пројавуваат анксиозност, депресија, 
Читај повеќе