Актив од второ одделение! Воннаставни активности - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Актив од второ одделение! Воннаставни активности

Актив од второ одделение! Воннаставни активности:
Проект: Програма за планирање на активности  за професионална  ориентација и кариерно советување!
Област: Реални средби
Ниво: Разбирање на специјалната вредност на работата и важноста на работата во животот на поединецот!
Поттикнување на искуствено доживување
Активност:
Посета  на пекарата   „Лукамик“, која произведува леб и бели пецива .
Разговор со родителите Роберт и  Габриела Тасески  ,менаџери на пекара Лукамик . Запознавање со процесот на производство на леб и бели пецива.Ново искуство,доживување ! Правење на пици од страна на учениците!

Резултати од учењето: Да знаат да  објаснат  како одредени  професии придонесуваат на квалитетот на животот во општеството и да го препознаваат односот меѓу работните и останатите животни улоги.
Ви благодариме на гостопримството! Среќни и насмеани деца! Секоја чест Лукамик!Голема благодарност до тимот на  пекара Лукамик!

 

Коментарите се затворени.