Соопштение - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Соопштение

ООУ„Блаже Конески“ од Прилеп ги повикува учениците од 7, 8 и 9 одделение да аплицираат за ученик правобранител. Критериуми кои што треба да се земат во предвид, при пријавата и изборот  на ученик правобранител се следните: – Да е одличен ученик; – Да ги познава детските права; – Да има комуникативни способности – отворено да разговара за проблемите на учениците; 
Читај повеќе
По упатството на Министерството за образование и наука, исто така целосната поддршка на Локалната самоуправа и Градоначалникот , едногласно усвоена на Наставнички совет на училиштето и Советот на родители. ООУ “Блаже Конески” – Прилеп им соопштува на сите ученици од прво до деветто одделение дека од утре 04.09.2023 год. стапува во сила апсолутна забрана за носење телефони во рамките на 
Читај повеќе
По упатство од министерството за образование и наука ООУ ” Блаже Конески” Прилеп им соопштува на сите ученици кои учат во училиштето дека до крајот на учебната година 14.06.2023 год ќе има ограничено користење на мобилните телефони. Од учебната 2023/24 год ќе има комплетна забрана за носење на мобилни телефони. Ова соопштение треба да се сфати сериозно бидејќи од 01.09 
Читај повеќе
Честит „Меѓународен ден на Ромите“ на сите ученици Роми од ООУ„Блаже Конески“.
Читај повеќе