Велигденска честитка - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Велигденска честитка

Црвено – бело, црвено – бело
Нека ви е, деца весело!
Голем празник, голем ден
Велигден!

Велигден – Голем ден. Ова е најубавиот христијански празник, празник на љубовта и мирот. Празник кој секое дете го препознава по шарените јајца. Всушност, јајцето е најпопуларниот симбол на овој светол празник. Од многуте адети поврзани за Велигден децата најмногу го сакаат кршењето со јајца. На Велигден сите се кршат со велигденски јајца, а „победува“ оној во кого ќе остане здравото јајце. Според народните верувања, него ќе го следи здравје во годината која доаѓа. Но да оставиме за тоа да ви раскажат нашите ученици а ние од името на нашето училиште ви посакуваме од Велигден до Велигден да биде присутна кај сите вас ЉУБОВТА, ИСКРЕНОСТА, ДОБРОДУШНОСТА… и секогаш бидете она што и всушност сте, за да сите знаат колку е убаво да си бидете само СВОИ… Имајте среќни празници!

 

 

Коментарите се затворени.