Велигден - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Велигден

Малите СЛАВЕЈЧИЊА од II -3 заедно со својата наставничка Весна Арсиќ Ви го честитаат најголемиот христијански празник, Велигден! Вложено љубов, труд и енергија во снимањето на песната „ХРИСТОС ВОСКРЕСНА“ Да го празнуваме животот денес! Да го воскреснеме Исус во нашите срца! Да ги отвориме душите за љубов и радост! За многу години!
Читај повеќе
Првачињата од прво 1 и прво 2 одд. со наставничките Павлина Звездоска и Дијана Смугреска, реализираа велигденски активности. Боеја велигденски јајца и гипсени зајачиња, пееја велигденска песна, се запознаа со значењето на најголемиот христијански празник Велигден. За многу години да е!
Читај повеќе
Велигден – Голем ден. Најубавиот христијански празник, празник на љубовта и мирот. Учениците од II-3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ Ви го честитаат овој животворен ден, кој е една и единствена основа на христијанскиот живот и христијанската надеж. Да поздравиме сé што е во светлината на Христовото Воскресение, зашто после него сé е поразлично од она што го 
Читај повеќе
Денес учениците од 7-2 и 7-4 оддделение по предметот Вештини на живеење имаа Велигденска работилница. Се запознаа со значењето на празникот,вапцуваа јајца со природни бои- куркума, кафе, цвекло ,но научија и како се вапцуваат јајца со бои во прав. Се разбуди и детската фантазија па шараа јајца со темперни бои и фломастери. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ -НАВИСТИНА ВОСКРЕСЕ.
Читај повеќе
Црвено – бело, црвено – бело Нека ви е, деца весело! Голем празник, голем ден Велигден! Велигден – Голем ден. Ова е најубавиот христијански празник, празник на љубовта и мирот. Празник кој секое дете го препознава по шарените јајца. Всушност, јајцето е најпопуларниот симбол на овој светол празник. Од многуте адети поврзани за Велигден децата најмногу го сакаат кршењето со 
Читај повеќе