21 Март - Денот на пролетта и Денот на Екологијата - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

21 Март – Денот на пролетта и Денот на Екологијата

Пролетта се буди и радост ни нуди! Кокичињата како предвесник веќе процветаа и убава вест ни соопштија:

– Мили дечиња пролетта ни дојде! Денот за дружба, учење и смеење поголем е сега! Од детската насмевка нема каде да се бега!

Учениците од I-3 одделение заедно со својата наставничка Кокица Стојческа и oбразовниот асистент Стефани Видеска, реализираа ликовна работилница на тема: ,,Денот на пролетта”, на платно со печати во 2Д форми ја претставија пролетта и и посакаа добредојде на истата, а со реупотребувањето на метеријал – платно ја поздравија и екологијата и и ветија дека ќе бидат и подобри еколози во иднина!

Коментарите се затворени.