Ден на пролетта - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Ден на пролетта

Денот на пролетта се одбележа во соработка со “Slow food” – училишни градини при што нашето училиште се збогати со садници костени.Благодарност на соработката на сите учесници и иницијативата за да се грижиме за животната средина.
Читај повеќе
По повод 21-ви март – Денот на пролетта и екологијата, нашите ученици од 9-то одделение се вклучија во акција и засадија садници во дворот на училиштето кои беа донација од АМД Прилепец – Прилеп. Со ова сакаме да ја подигнеме свеста и да пратиме порака дека само здрава природа гарантира здрав живот.  
Читај повеќе
Одбележување на денот на пролетта. Слободна активност во корелација со музичко образование. Пролетта пристигна кај нас. Развигорчето ја разбуди природата. Учениците од I-1 со наставничката Павлина Звездоска.
Читај повеќе
Сликавме со водени боички и печатевме разнобојни цвеќиња на платно. Истовремено слушавме и пеевме песнички за пролетта. Ја пречекавме пролетта весели, насмеани и распеани! Научивме и дека треба да си ја сакаме и чуваме природата. Прво 2 одделение.
Читај повеќе
Учениците од II-3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ  го одбележаа ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА И ДЕНОТ НА ПОЕЗИЈАТА! Пристигна пролетта во нивната училница во ново руво. Се пишуваа зборови,  асоцијации на пролетта. Од дадени зборови се  создадоа и стихови за убавините на пролетта! Пролетта, се буди, радост и убавини нуди! Низ игра и песна, наставата  во училница е лесна!
Читај повеќе
Пролетта се буди и радост ни нуди! Кокичињата како предвесник веќе процветаа и убава вест ни соопштија: – Мили дечиња пролетта ни дојде! Денот за дружба, учење и смеење поголем е сега! Од детската насмевка нема каде да се бега! Учениците од I-3 одделение заедно со својата наставничка Кокица Стојческа и oбразовниот асистент Стефани Видеска, реализираа ликовна работилница на тема: 
Читај повеќе