ДЕТСКА НЕДЕЛА 2023 под мотото: „Јас и светот околу мене“ - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

ДЕТСКА НЕДЕЛА 2023 под мотото: „Јас и светот околу мене“

Учениците од II-3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ изведоа Работилница на тема: „Детски права“ . Посебен акцент на детето и и на правата на детето предвидени во законските регулативи имплементирани кај секоја држава , а кои произлегуваат од Конвенцијата за правата на детето при ООН. Учениците преку игра воочија дека имаат СУПЕР МОЌ наречена ДЕТСКИ ПРАВА! Сфатија дека тие се СВЕТЛИНАТА НА ЖИВОТОТ, НАШАТА ИДНИНА! Разбраа дека ВОЗРАСНИТЕ треба да се грижат за нив, да ги сакаат, поттикнуваат, поддржуваат во нивниот развој и образование.
Работилницата е поддржана со видео!
Коментарите се затворени.