Литературно читање по повод Денот на македонската револуционерна борба - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Литературно читање по повод Денот на македонската револуционерна борба

На ден 24.10.2023 во О.О.У “ Рампо Левката” – Прилеп се одржа Литературно читање по повод Денот на македонската револуционерна организација, на кој учествуваа ученичките Илина Наумоска и Ана Марија Пашоска под менторство на одделенската наставничка Евгенија Димеска, и ученикот Марко Ристески под менторство на наставничката Виолета Христоска.

На литературното читање учениците со свои лични творби се претставија, искажаа љубов кон татковината и покажаа како се сака својата татковина, а за тоа и нивниот труд се награди и тоа: Марко Ристески прво место Илина Наумоска второ место Ана Марија Пашоска- Благодарница.

Честитки и им посакуваме уште многу успеси, многу дела и испраќаме порака секој да си ја сака својата татковина.

 

Comments are closed.