Резултати од Конкурсот за избор на најдобра лична творба (песна) распишан од ЈОУ Градска библиотека ,,Борка Талески’’ Прилеп - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Резултати од Конкурсот за избор на најдобра лична творба (песна) распишан од ЈОУ Градска библиотека ,,Борка Талески’’ Прилеп

Комисијата констатира, дека за конкурсот се испратени 76 лични творби (песни) од ученици од основните училишта во општина Прилеп. Во нашето училиште се постигнати следните резултати:

  • Прва награда за песната „Моето училиште“, чиј автор е Даријан Дукоски, ученик од IV-1 одд. под менторство на наставникот Весна Конеска.

Доделени се специјални награди за следните песни:

  • Јас како еко-херој“, чиј автор е Теодор Ристески, ученик во II 3 одд. под менторство на наставникот Весна Арсиќ.
  • Маче“ чиј автор е Галена Крстеска, ученик во II 2 oдд под менторство на наставникот Наташа Ристеска.
  • Пишувам песна многу лесна“ чиј автор е Дарио Трајкоски, ученик во II 2 одд. под менторство на наставникот Наташа Ристеска.
  • Зима“ чиј автор е Ангела Маркоска, ученик во II 2 одд. под менторство на наставникот Наташа Ристеска.
  • Здрава храна“ чиј автор е Марко Јованов, ученик во II 2 одд. под менторство на наставникот Наташа Ристеска.

Честитки на добитниците на наградите и нивните ментори.

Коментарите се затворени.