Конкурс - Блаже Конески

Адреса: Точила б.б. 7500 Прилеп

Прием на ученици со поднесување на електронска апликација

048 417 755

------------@-------.-----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

048 417 755

-----------@-----.----

Точила б.б.

7500 Прилеп

07:30 - 17:00

Пон. - Петок

Конкурс

Честитки за нашите ученици кои учествуваа на конкурсот за ликовна и литературна творба на Божиќниот конкурс во црквата Света Петка на тема: Рождество Христово – Божик Леон Цветкоски од 7-2 одделение за освоеното ПРВО место и специјална награда во литературната категорија, од 6то до 9то одделение, Давид Силјаноски од 3-1 одделение за освоеното ПРВО место во ликовна категорија од 1во до 
Читај повеќе
Комисијата констатира, дека за конкурсот се испратени 76 лични творби (песни) од ученици од основните училишта во општина Прилеп. Во нашето училиште се постигнати следните резултати: Прва награда за песната „Моето училиште“, чиј автор е Даријан Дукоски, ученик од IV-1 одд. под менторство на наставникот Весна Конеска. Доделени се специјални награди за следните песни: „Јас како еко-херој“, чиј автор е 
Читај повеќе
Резултати од распишаниот конкурс по повод 8-ми Март: Леона Аврамоска 92 одделение, ментор Катерија Димкоски – Прво место, Дејвид Демир 5 одделение, ментор Весна Арсиќ – Второ место, Благојче Павлески 73 одделение, ментор Виолета Христоска – Второ место, Мелани Ѓорѓеска 73 одделение, ментор Виолета Христоска, Трето место, Михаела Богданоска 71 одделение, ментор Виолета Христоска, Трето место.
Читај повеќе
КОАЛИЦИЈА НА МЛАДИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ СЕГА ВО СОРАБОТКА СО Д Е Т С К А Т А   Ф О Н Д А Ц И Ј А   П Е С Т А Л О Ц И ОРГАНИЗИРААТ ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ДЕТСКОТО СЕЛО ПЕСТАЛОЦИ   Размената ќе се реализира во периодот 13 – 27 октомври 2022 година Датум на поаѓање: 12 октомври 2022 
Читај повеќе
Врз основа на училишниот Правилник за пофалување и наградување на учениците, ООУ„Блаже Конески“-Прилеп распишува интерен   К О Н К У Р С За избор на првенец на генерација за учебната 2021/2022 година   Право на учество на конкурсот имаат сите ученици од деветтите одделенија кои можат да се пријават на конкурсот со самокандидирање или на предлог од раководител на 
Читај повеќе
Врз основа на училишниот Правилник за пофалување и наградување на учениците, ООУ„Блаже Конески“-Прилеп распишува интерен К О Н К У Р С За избор на првенец на генерација за учебната 2020/2021 година Право на учество на конкурсот имаат сите ученици од деветтите одделенија кои можат да се пријават на конкурсот со самокандидирање или на предлог од раководител на паралелка, предметен 
Читај повеќе
ИЗВЕСТУВАЊЕ             Ги известуваме учениците од деветто одделение дека врз основа на правилникот за Пофалби и награди на ООУ „Блаже Конески“ од Прилеп  распишува Конкурс за учениците од  деветто одделение за избор  на ПРВЕНЕЦ НА ГЕНАРАЦИЈАТА. Конкурсот за конкурирање за ПРВЕНЕЦ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА ќе биде  истакнат на огласната табла од училиштето и на веб страната и истиот ќе содржи критериуми 
Читај повеќе